Kategorier
Hundfoder

Hundfoder – vanliga frågor och svar 

Hur vet man vilket typ av hundfoder som passar för sin hund? I den här texten ska vi försöka ge dig lite tips, råd, kunskap och ny information om hundfoder och hjälpa dig att göra smartare val i denna viktiga fråga. Vi upplever att många hundägare gör fel då det kommer till hundfoder. Man kan låta plånboken styra valet och man inser inte att den hund man har är en unik individ. 

Man kan dra tydliga paralleller till sig själv: du är unik och du kanske inte mår bra av den mat som bästa kompis gillar. Samma sak gäller också för hundar. Genom att utgå från att hunden är en unik individ så kan man också hitta rätt i den djungel av hundfoder som finns tillgänglig – och på köpet få en pigg, glad och alert hund. 

Med det sagt, här följer svaren på några vanliga frågor som förhoppningsvis ger dig en massa nya kunskaper. Enligt följande: 

Torrfoder för hund – är det bra? 

Ja, torrfoder för hund har många fina fördelar. Dels är det billigt, dels så är det enkelt att förvara – utan lukt – och dels så är det också bra för hundens dentala hälsa. Vi skulle emellertid försöka variera torrfoder med våtfoder och servera det senare någon dag i veckan. Våtfoder är bra för hundens päls och för hundens hydrering. Dessutom så är det också godare att äta. Varför inte lyxa till det under helgen? 

Hur vet jag vilket hundfoder som är bäst?

Att välja hundfoder handlar mycket om att utgå från vilken ras det är, vilken ålder samt hur pass stor hunden i fråga är. En mindre hund ska ha en helt annan kost – och betydligt mindre portioner – än vad en stor hund har. Här får man vara beredd att prova sig fram. Följ de riktlinjer som finns på förpackningen och titta även närmare på innehållsförteckningen. Proteinrikt foder är ofta det bästa, även om det kostar lite mer.